Är det möjligt att hacka en kryptoplånbok?

| |

En kryptoplånbok kan absolut ses som ett säkert sätt att förvara dina valutor. Men, precis som med allt annat så finns det risker att någon ändå kommer åt dina pengar. På samma sätt som din bank skulle kunna bli hackad, så kan även din wallet bli det. Risken att detta skulle hända är dock väldigt liten. Generellt så är det inte osäkrare än en bank. Se till att välja en bra och säker plånbok till att börja med, och välj inget förhastat. Gör din research innan du väljer.

Du kan göra en hel del för att undvika att någon får tag på din krypto. Först och främst är det viktigt att du använder dig av de säkerhetsfunktioner som plånboken erbjuder. Till exempel tvåfaktorsautentisering och fingeravtrycksläsare. Och, du ska såklart inte heller dela dina privata nycklar med någon. Självklart tycker nog de flesta, men det tål att strykas under.

Hur skaffar man en kryptoplånbok?

Att skaffa sig en kryptoplånbok idag är enkelt. Utbudet är stort, och många av dem fungerar felfritt. Oftast är det inte svårare än att du laddar ner en applikation och registrerar dig. Du får då en privat nyckel som du absolut inte får tappa bort. Det är egentligen det. Sedan är det bara för dig att börja handla med alla olika valutor. Ofta är en kryptoplånbok knuten till en viss valuta, men det finns även de som fungerar med fler. Ta hjälp av https://cryptomeister.com/se/ om ni är osäkra eller funderar på något annat. Där hittar du all information du någonsin kommer behöva angående kryptovalutor och plånböcker. De har recenserat alla de populära plånböckerna, så om du inte vet vad du ska välja så kan du helt enkelt gå efter deras rekommendationer.

Är krypto bara en investering?

Många ser bara krypto som en investering. Det kunde inte vara längre från sanningen. Visst, det är en investering. Du behöver betala skatt på den, och du kan tjäna mycket pengar på den. Däremot så är det inte rättvist att bara se det som en investering. Många handlar med bitcoins för att använda dem. I bland annat El Salvador har de infört bitcoins som officiell valuta. Användningsområdena blir fler och fler. Många stora spelföretag, som Steam och Microsoft, låter dig till och med köpa spel med bland annat bitcoins. Utvecklingen har gått framåt, och det finns ingen anledning att tro att den ska stanna av. Så. Krypto kan absolut vara en investering, men det är så mycket mer än så. Idag är det valutor som kan användas till mycket även utanför den digitala världen.

Föregående

Världens minsta däggdjur

Lund: en av de populäraste studentstäderna

Nästa

Lämna en kommentar