Världens största fåglar

| |

Fåglar finns i alla möjliga storlekar – från de små kolibris till strutsar. Vilken den största fågeln i världen är beror lite på hur man räknar. Det finns en rad med fågelarter idag som är väldigt stora, men de personer som anser att en fågel måste kunna flyga har antagligen en annan åsikt mot de vi listat här nedan.

Världens största fåglar - Kejsarpingvin

5. Kejsarpingvin

Kejsarpingvinen är den största levande pingvinen idag, och den tyngsta. Den finns i Antarktis och lever på krill, fisk, bläckfisk och kräftdjur. Kejsarpingvinen kan väga mellan 22,5 – 45,5 kilo och har en höjd mellan 110 – 130 centimeter. I regel väger hanen en aningen mer än honan. Kejsarpingvinen har en fjädertäckt kropp, mörk färg på ryggen, ljust bröst och huvudet är mörkt med en gulorange teckning.

Världens största fåglar - Enflikig kasuar

4. Enflikig kasuar

Den enflikiga kasuaren har en storlek som är väldigt lik med den australiska emun. Den har en höjd på 150 – 180 centimeter och väger mellan 30 – 37 kilo. Denna fågelart går att hitta på öarna Batanta, Yapen, Salawati och i de norra delarna av Nya Guinea. Fjäderdräkten går att beskriva som hård och är vanligtvis svart. Den enflikiga kasuaren har dock ett blått ansikte och röd eller gul hals. Dessutom finns det en hård utväxt mitt uppe på huvudet.

Världens största fåglar - Australisk Emu

3. Australisk Emu

Den australiska emun kallas oftast endast för emu. Det är den enda levande fågeln i emu-familjen och precis som namnet antyder finns den i Australien. Den går att hitta i de flesta landskapen men trivs bäst i skogsmarkerna. Den australiska emun väger mellan 31 – 37 kilo och har en höjd på 150 – 200 centimeter. Den påminner en hel del om strutsen till utseendet, men har en kortare hals och fjädrarna går att beskriva som ulliga. Färgmässigt är emun beige och svartbrun.

Världens största fåglar - Hjälmkasuar

2. Hjälmkasuar

Hjälmkasuaren kommer från samma familj som den enflikiga kasuaren. Den har ett liknande utseende som består av en svart kropp och blått huvud. Skillnaden mellan denna fågel och den enflikiga kasuaren är dock att denna har även en blå hals. Den har även en hård utväxt på huvudet som har en annorlunda form jämfört med den enflikiga. Storleken på denna fågel ligger på 150 – 180 centimeter hög och den kan väga upp till 70 kilo. Hjälmkasuaren går att hitta i nordöstra Australien, Indonesien och Nya Guinea.

Världens största fåglar - Struts

1. Världens största fågel: Struts

Den största fågeln i världen är strutsen. Storleken på denna fågel varierar lite mellan honor och hanar. Honorna har en större storlek och kan bli mellan 210 . 208 centimeter hög och kan ha en vikt på över 150 kilo. Hanarna däremot har en höjd på 170 – 200 centimeter och en vikt på cirka 100 kilo. Strutsens färg varierar också mellan honor och hanar. Honorna har ofta en ljusare gråbrun färg med ännu ljusare stjärt- och vingfjädrar. Hanarna är vanligtvis mörkare i färgen, nästan svart, och har vita stjärtfjädrar och vingspetsar. Strutsen har också väldigt långa och kraftfulla ben, vilket gör att de kan springa upp till 60 kilometer i timmen. De är alltså inte endast de största fåglarna utan också en av de snabbaste.

Föregående

Världens största hotell

Världens 7 minsta huvudstäder

Nästa

Lämna en kommentar