Vanligaste hundnamnen i Sverige 2020

| |

Alla som bestämmer sig för att skaffa hundvalp får den svåra uppgiften att döpa sitt nya djur. Det finns hur många hundnamn som helst att välja mellan, vissa är självklart mer vanliga än andra. Att välja ett namn till sin hund är en viktig sak eftersom den ska bära det hela livet och måste därför bli helt rätt. Vissa väljer att vänta lite med att döpa sin hund, tills de har fått uppleva hundens personlighet.

Vilka var då de vanligaste hundnamnen i Sverige år 2020? Det beror på vilken lista du tittar på. Enligt Sveland Djurförsäkringars statistik var Bosse det allra vanligaste namnet. Men tar vi i stället en titt på hundregistret från Jordbruksverket är var det vanligaste hundnamnet Molly, över 8300 hundar döptes nämligen till detta.

Genom att ta en titt på tidigare listor över de vanligaste hundnamnet har de inte förändrats särskilt mycket. Vissa namn har kanske klättrat upp eller ner ett par steg på listan, men det är i stort sett samma namn på alla listor.

Hur alla hundägare använder sig av det valda namnet anses vara viktigare än namnet själv. Det bör användas i samband med att hunden ska belönas och med en röst som är positiv. Belöningen behöver nämligen inte alltid innebära godis. För de flesta hundar är ett leende, en lite klapp också väldigt belönande. Det är viktigt att hunden associerar sitt namn till något positivt eller härligt.

På grund av detta är det viktigt att alla hundägare kommer ihåg att inte använda namnet när hunden gör något fel. Ett ”Nej” bör vara allt som behövs. Hundar tror att deras namn bara är ett ord vi säger när vi vill ha deras uppmärksamhet eller liknande. De förstår inte alltid att det är deras namn.

Hundens namn har alltså rätt stor betydelse. Det är därför viktigt att välja rätt. Här nedan har vi listat några av de vanligaste hundnamnen från 2020. Dessa kan vara bra alternativ till alla som ska köpa hund och vill hitta ett bra namn. Det kan också vara bra att se vilka de vanligaste namnen är ifall man skulle vilja döpa sin hund till något unikt. Listan har vi tagit fram genom att jämföra 2020-års listor från både Svelands statistik och Jordbruksverkets hundregister. Vi fokuserade dock mer på Jordbruksverkets hundregister eftersom det är inte alla som väljer att försäkra sin hund hos Svelands.

6. Sigge

På sjätte plats enligt Jordbruksverket hamnade namnet Sigge. Det tog sjunde plats enligt Svelands

5. Ludde

Femte plats över de vanligaste hundnamnen enligt Jordbruksverket gick till Ludde. Namnet tog plats tolv hos Sveland.

4. Doris

Doris hamnade på fjärde plats över de vanligaste hundnamnen enligt Jordbruksverket 2020. Svelands statistik visar däremot att Doris var det näst vanligaste namnet med en andra plats.

3. Charlie

Charlie var det tredje vanligaste namnet hos Jordbruksverket år 2020. Hos Svelands hamnade Charlie på sjätte plats över de vanligaste namnen.

2. Bella

Det näst vanligaste hos Jordbruksverket år 2020 var namnet Bella. Det hamnade däremot på plats fem hos Svelands.

1. Molly

Enligt hundregistret hos Jordbruksverket är var det allra vanligaste namnet år 2020 Molly. Listan hos Svelands placerade däremot namnet på tredje plats över de populäraste namnet.

Föregående

Kända svenska travhästar genom tiderna

Världens största fotbollsklubbar

Nästa

Lämna en kommentar