7 säkra vårtecken

| |

Säkra vårtecken – De allra flesta säger att våren börjar i mars och sträcker sig till maj, men det är först när dygnstemperatiren har legat mellan 0 till +10 grader i en vecka som våren verkligen är här, i alla fall enligt SMHI. Förutom temperaturen finns det dock ett antal tecken som visar att våren är här, och sommaren är på väg. När våren är här kan dock variera lite beroende på var i landet man befinner sig. Det finns ett antal vårtecken du kan hålla ögat öppet efter för att känna dig säker på att våren är här. Här kommer nedan kommer 6 säkra tecken på att våren kommit.

7. Gatorna börjar sopas

Under vintern är det inte ovanligt att alla vägar och gator grusas. När snön sedan smält bort kommer gruset ligga kvar på vägarna. Ett tecken på att vintern är över är när gatusoparbilarna börjar sopa alla vägar.

6. Uteservering

Ett tecken som visar att våren är här är när restauranger och caféer börjar öppna upp sina uteserveringar. Det görs endast när vädret börjar vara lite varmare, dock väljer många gäster ändå att äta ute när det är småkyligt men soligt. De lindar då in sig i filtar eller varma jackor. Innan Covid-19 var dessa uteserveringar knökfulla med gäster.

5. Fågelkvitter

Ett säkert vårtecken är när flyttfåglarna börjar komma hem under våren. Några av de tidigaste fåglarna som återvänder är koltrasten och sädesärlan. När dessa börjar kvittra är det ett säkert tecken på att våren har kommit. Många av oss tycker att fågelkvitter låter väldigt härligt, men när de börjar låta tidigt på morgonen kan det även kännas lite irriterande.

4. Deklarationen dyker upp

Ett fjärde vårtecken som kan vara både spännande och skrämmande är deklarationen. Den kommer vanligtvis under marsmånad. Anledningen till att detta är både läskigt och roligt beror på att det inte är alla personer som vet ifall de får tillbaka pengar eller blir skyldiga.

3. Pollenallergi

Ett säkert, men rätt otrevligt, vårtecken är när många av oss börjar få rinnande näsor. Detta innebär nämligen att vår natur än en gång vaknat och pollensäsongen är här. Det är främst pollen från lövträden, som björkar, som framkallar allergin. Det leder till symtom som astmabesvär och snuva.

2. Tussilago

Tussilago är en liten söt gul blomma som börjar dyka upp efter att tjälen har börjat släppa. Detta är en vårblomma som döpts av den välkände Carl von Linné. Tussilago betyder ”fördrivare av hosta”, och förr i tiden användes denna blomma som hostmedicin. Det är dock ett väldigt säkert vårtecken när denna blomma börjar växa.

1. Sommartid

På natten mellan två dagar i Mars är det dags för oss alla att ställa fram klockan en timme. Detta är ett sätt för oss att få en extra timme av dagsljus. Vilket datum som klockan ställs om varierar lite mellan varje år, men det sker alltid i slutet av Mars. Som tur är ställer sig många digitala klockor om sig själva, men dubbelkolla ändå så du inte följer fel tid.

Föregående

Vår lista på de största kattförsäkringarna i Sverige!

Konstiga frukter – listan på udda frukt

Nästa

Lämna en kommentar