Konstiga frukter – listan på udda frukt

| |

Konstiga frukter – Apelsiner, päron, äpplen, bananer och så vidare är frukter som vi alla känner till. Det finns även ett antal frukter som vi anser är mer exotiska, som passionsfrukt, kiwi och ananas. Men förutom dessa finns det faktiskt en rad med ovanliga, och konstiga, frukter som inte alla har hört talas om. Här har vi valt att lista några av de konstigaste frukterna i världen.

8. Mangostan

På åttonde plats kommer Mangostan, vilket är en konstig frukt. Den växer naturligt i bland annat Sydostasien och har ett utseende som påminner om en kastanj. Frukten har en syrlig och söt smak som sägs vara en blandning mellan persika och citrus. Juicen från frukten sägs dessutom vara ett typ av mirakelmedel som bland annat är inflammationshämmande.

7. Rambutan

Rambutan är en konstig frukt som ser ut som en röd-orange sjöborre. Frukten kommer ursprungligen från Malaysia men odlas idag i flera länder. Frukten har ett nästan genomskinlig fruktkött med en kärna i mitten. Smaken sägs påminna om en annan småunderlig frukt, litchi, vilket är en fläderliknande söt smak.

6. Durian

Durian är en gul, taggig frukt som sägs lukta fruktansvärt. Vissa jämfört lukten med svettiga strumpor. I Sydostasien är Durian-frukten känd som ”frukternas konung” och trots att den luktar väldigt illa så smakar innanmätet tydligen väldigt gott. Enligt vissa sägs frukten ha en smak som påminner en hel del om krämig mandel.

5. Fingercitron

Fingercitronen, eller ”Buddas hand” som den även kallas härstammar från Asien. Den ser kort förklarat ut som en bläckfiskliknande citron. Den används en hel del i Japan och Kina för att parfymera kläder och rum. Frukten är även väldigt vanlig att användas i olika buddhistiska tempel. Fingercitronens tjocka skal brukar även användas en hel del i matlagning.

4. Aguaje

Aguaje är en exotisk frukt som växer i djungelområden i Amazonas, där är frukten dessutom väldigt populär. Frukten har ett mörkt fjällaktigt skal och gult fruktkött. Skalet tas bort och det gula köttet är det som äts. Aguaje är bland annat väldigt rik på C- och A-vitamin.

3. Jabuticaba

Jabuticaba är en frukt som liknar druvor. Den har en smak som beskrivits om syrlig, men söt samtidigt. Frukten växer på trädstammen vilket är lite underligt. Träd som är fulla med Jabuticaba ser ut som hela stammen är täckt av små, mörkblåa fruktbollar. Den här frukten växer naturligt i Sydamerika och där använder de frukten till att bland annat tillverka likörer och vin.

2. Ackee

På andra plats kommer frukten Ackee. Den kommer ursprungligen från Västafrika och ser väldigt märklig ut. Frukten anses vara en riktig delikatess i bland annat Jamaica där den ingår i nationalrätten. En viktig sak att känna till om denna frukt är att det endast är vissa delar som går att äta. Skulle frukten tillagas på fel sätt kan personen som äter den drabbas av den så kallade ”Jamaicanska kräksjukan”.

1. Mirakelfrukt

Mirakelfrukten är en liten, bärliknande, frukt som kommer från Västafrika. Den fick sitt namn efter mirakulin, vilket är ett sötningsämne som denna frukt har en hög dos av. Mirakulin får allting att smaka mer sött. Till exempel om du äter en citron efter en mirakelfrukt kommer den inte smaka surt längre, utan sött. Denna effekt sägs hålla upp till 30 minuter.

Föregående

7 säkra vårtecken

Egenskaperna som spelarna uppskattar i ett online casino

Nästa

Lämna en kommentar