5 bästa tipsen som gör fiskeäventyret enklare

| |

Finns i sjön är inte bara ett kortspel utan också något som många i Sverige ägnar sig åt. Fiske är nämligen en av Sveriges mest populära hobbys. Naturligtvis finns det en mängd olika prylar som är mer eller mindre nödvändiga. Men vi passar på att tipsa om några saker som är bra att ha med sig på sitt äventyr.

När man ger sig ut på fiskeäventyr finns det några saker som är extra värdefulla att ha med sig förutom en termos med kaffe och något trevligt tillbehör.  Att ha bra verktyg för rätt ändamål är viktigt oavsett vad man ska göra. Det är ungefär som att välja rätt skruvmejsel när du ska dra i en skruv. Att försöka skruva i en spårskruv med en stjärnmejsel går inget vidare. Alltså är bra produkter för rätt ändamål viktigt. Vad ska man tänka på att ta med sig ut på fiskeäventyret? Vi tipsar om några saker som är bra att ha med sig.

  • Kniv
  • Fiskepö
  • Drag/krok (glöm inte ta med några extra)
  • Kläder efter väder
  • fiskekort

Det första som är väldigt bra att ha med sig är knivar till fiskeäventyret. Kniv tänker du, får man verkligen ha med sig det, är inte det ett brott mot knivlagen? Knivlagen har tidigare varit öppen för godtyckliga tolkningar men Högsta Domstolen har kommit med ett förtydligande som gör livet enklare för friluftsfolk. Så är ändamålet relevant så är det tillåtet med kniv, till exempel vid fiske.

Så hur ska man tänka när man väljer vilken kniv man ska ha? Det första du bör fundera på är vad du ska använda kniven till. Vill du kunna rensa fisken direkt eller tänker du främst att ha den som redskap om en lina går av? En filékniv gör jobbet lättare men i vissa lägen klarar man sig bra med en allaroundkniv. Det viktigaste är att kniven är vass, ligger bra i handen och att den tas om hand mellan gångerna den används.

Ett fiskespö är en självklarhet i sammanhanget om du inte hellre vill ägna dig åt mete med en upphittad tunn gren, då klarar du dig med att ta med en färdig lina med flöte i packningen.

Om du hellre ägnar dig åt att fiska med kastspö kan det vara en god idé att undersöka vilka typer av fiskar som finns där du ska fiska och anpassa draglådan utefter förutsättningarna. Då många fiskare har en gedigen samling med drag kan det vara bra att bara plocka med sig en mindre låda med drag. Plus några extra, bottennapp kan hända den bäste fiskaren.

Den finska butiken Lamnia erbjuder ett stort utbud produkter för camping, jakt och friluftsliv. Sedan starten har Lamnia utvecklat och uppdaterat sin e-butik för att få kundernas förtroende och ge dem en bra köpupplevelse. Här jobbar man hårt för att erbjuda produkter av bästa kvalitet och en bra kundtjänst.

Föregående

5 bästa temana för hemmafesten

Världens dyraste klockor

Nästa

Lämna en kommentar